49 - Hans' trompetcd's
Hoofdstuk 49 - Paragraaf 6
49. Hans' trompetcd's

49.6 Trumpets in Trance

Op 11 juni vinden de opnames plaats voor de nieuwe DVD van HANS : ”TRUMPETS IN TRANCE”.
De electronische Trancecomposities achtergrondmuziek wordt gemaakt door Martin Harder, zie hier onder.
De titel kondigt het al aan:

TRANCE MUSIC
Al vanaf 1999 toen Trance haar grote vlucht begon te maken was het de ultieme wens van Hans om een improvisatie DVD te maken met TRANCE als achtergrond. En nu is het zover.

Trance dat afgeleid is van de Dance is een samensmelting van alle moderne en progressieve electronische muziek: techno mengen met house, rock, disco, dance, hiphop etc.

In het begin van de ontwikkeling in de jaren 90 was er aanvankelijk maar een kleine groep underground liefhebbers die de harde techno-beat wilden aanvullen met melodie, opbouw en de trance meer in de euforische/ spacey sfeer wilden brengen.


Klik op het plaatje om te vergroten.


Beat
En dat staat Hans ook voor ogen. Samen met Martin heeft Hans , of omgekeerd een reeks nummers ontwikkeld met de echter Trance kenmerken: beginnen met een eentonige beat waarbij dan geleidelijk ruimte komt voor veel percussie en melodie. En die thema’s in de melodie speelt Hans dan al improviserend.


Klik op het plaatje om te vergroten


ABSOLUTE TROMPETVIRTUOSITEIT
Langzame Trancenummers worden afgewisseld naar supersnel werk. Maar de beat blijft. Alle technieken die denkbaar zijn op trompetten, bugel, piccolotrompet en ook trombône komen aan bod. Naast simpele melodieën komt ook razendsnelle techniek kijken, extreme hoogtes, snerpende trompetten. Pas als je alle facetten van het trompetspel en de embouchure beheerst ,zul je zo’n project aandurven. Wie Hans heeft gevolgd vanaf het begin , zie de hoofdstukken 49 en 14.5 op de site weet dat dit projekt bij hem in goed handen is. In de langzame Trance tracks is ruimte voor melancholie.

Inspiratie vond Hans vroeger al in de CD RISE van Herp Alpert. Op Hans 25e , dat is 45 jaar geleden speelde hij live TV barokconcerten voor Ars Musica van de EO, samen met Piet Post. Deze DVD zou dan ook wel de naam kunnen dragen : Van Barock tot voorbij Trance.

Pas na 1999 werd op festivals de Trance muziek razend populair gemaakt door DJ’s als Armin van Buuren, Tiësto, Paul van Dyk, Ferry Corsten en in het Noorden door Martin Harder.

Zware baslijnen, vonden in de muziek van Thrillseekers, Andy Moor en Solar Stone, een goede plek in progressive én melodische Trance –sounds.
De eerste korte repetities en brainstorms hebben al plaatsgevonden. Zo kwam het gebruik van vele dempersoorten tot verrassende klankwendingen.
Martin en Hans , die meer dan razend enthousiast zijn over hun plannen met Trumpets in Trance, hopen dat de luisteraars en kijkers ook in Trance zullen raken. Bij hun weten is er nog nooit een trompettist geweest die een dergelijk Trance project heeft gedaan.
Martin en Hans zijn hierna ook van plan op festivals concerten te geven, op tuinfeesten etc.
Een idee van dit soort muziek, dit voor de Trance leek, is te vinden op Google, bv in trance mix 2000.TRUMPETS IN TRANCE

Track 1: Sunset Lounge
> Vrijdagmiddag 18uur. het bijkomen na een drukke werkweek. Je ziet de zon ondergaan. Vrienden komen bij elkaar en maken zich klaar voor de nacht.
> Lounge, Chill house

Track 3: 'Noche en el Sur
> betekenis: 's Nachts in het Zuiden.
Al waar het temperament alles over neemt.
> Latin House versus Club House

Track 5: Rush Hour
> Zaterdag middag tussen 4 uur en 5 uur... Laatste boodschappen doen voor t weekend, nog snel even de stad in voor een outfit... hectisch maar onder controle. Electronic Breaksbeats

Track 6: Sunset Lounge Part II
> Tijd voor het avond eten op zaterdag, nog even bij te komen voor dat de mensen het nacht leven weer ingaan.
(Is hetzelfde als Track 1, maar heeft een andere samenstelling.)
> Lounge, Chill House

Track 10: Placa de la Parrilla
> Vertaling: BBQ.
Warme zomeravond, kaarsjes aan in de tuin en BBQ’en met al je vrienden.
> Chill, Latin

Track 11: Sunny Side Up
> Een avond om nooit te vergeten! Iedereen is er en iedereen is vrolijk. Zoals een zaterdagnacht met je vrienden hoort te zijn.
> Disco-ish

Track 13: Oů est le tremplin
> "Waar is de duikplank?"
Zondag chillen en relaxen aan het zwembad. Nog even terug denken aan de nacht…
> Latin Breakbeats

Track 16-1 Et Guitara
> Als het weekend tegen zijn einde aanloopt, samen rond een zelf gemaakt vuur. Rosé’tje in de hand. 1 op gitaar, 1 op trompet en trommelen op wat je kan vinden. "Jammen" met zn allen.
> Latin, Freestyle

Track 16-2: Zie track 2: Als het weekend tegen zijn einde aanloopt, samen rond een zelf gemaakt vuur. Rosé’tje in de hand. 1 op gitaar, 1 op trompet en trommelen op wat je kan vinden. "Jammen" met zn allen.
MARTIN HARDER
Dat is de maestro DJ die met Hans de DVD gaat maken: TRUMPETS IN TRANCE.

een DJ met een geheel eigen sound en volkomen eigen stijl.
Iemand die graag “outside the box” denkt. Iets wat je volledig terug hoort in zijn optredens, mixjes en producties.


Klik op het plaatje om te vergroten


Martin Harder is in veel opzichten uniek! Omdat hij ook veel ervaring heeft opgedaan met optredens als Master of Ceremony (MC Martin de Man) Combineert hij dit nu met zijn unieke draai-style en is hij een echte entertainer! Een alles in één party-animal!
Door zijn liefde voor alle stylen muziek is hij altijd op zoek naar de juiste plaat. Dat maakt iedere avond een nieuwe ervaring. Martin zegt zelf: “Het is als een spannend verhaal vertellen, waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel moet zitten. Dat ze weten dat er iets gebeurt en gaat gebeuren. Het zorgen voor constante explosies in zijn muziek!”

Altijd vol inspiratie en vol van energie is Martin altijd de juiste man op de juiste plek wanneer hij de club binnenkomt.
Geďnspireerd door velen en door alles wat “als muziek in zijn oren klinkt” is hij altijd opzoek naar vernieuwing en groeit hij met zijn muziek mee.

Hij is altijd met muziek bezig. Het maken van editjes, bootlegs en ook steeds meer op zoek naar zijn eigen geluid.
Door veel tijd in de studio door te brengen met veel vrienden en collega’s kunnen we in 2011 veel van zijn eigen sound verwachten.

Meer informatie over Martin Harder vind je op:
www.djmartinharder.com
(ook alle links naar zijn social networks)

www.twitter.com/martinharder (live updates 24/7)

Contact & Bookings:
info@djmartinharder.com


Martin Harder
T: (0031) 6 41 43 76 16


49.6 Trumpets in Trance