2 - Ontstaan website
Hoofdstuk 2 - Paragraaf 1
2. Ontstaan website

2.1 Mijn werk

Ik ben Hans Boschma, in de eerste plaats professioneel trompettist, maar ook fysiotherapeut, acupuncturist, pijnexpert, schilder, beeldmaker/objektbouwer, componist, songwriter en auteur. Ik heb ook 2 jaar orkestdirectie gestudeerd bij Henk van Loo, privé. In die tijd was ik de dirigent van de Holvrieka Band uit Sneek , van de Holvrieka Staalfabriek.Ook ben ik hoofd van een revalidatiecentrum geweest.
Een van de reeks stalen vogels van anderhalf meter hoog die ik maakte in mijn periode in JOURE. Ik maakte er 10. Een ander staat bij mijn broer in de tuin in Tynaarlo.
In Gaasterland stonden er 2 in Oudemirdum, maar die zijn bij een rechtszaak tussen 2 huiseigenaren (Rijdende rechter voor TV) aan een kindertehuis geschonken. Waar weet ik niet.
Klik op een plaatje om te vergroten.

Soft Tissue Manuel Therapist, Chiropractician en studeerde Psychologie en Pedagogiek aan de Fryske Akademy Noordelijke Leergangen bij Professor Douma(+). Ik was 18 jaar hoofddocent aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden afdeling Fysiotherapie en o.a. belast met Postacademische opleiding.
Ook was ik één van de oprichters en werkte ik mee aan de oprichting van de studierichting Gezondheidskunde aan de Ubbo Emmius lerarenopleiding te Leeuwarden. Een van de topdocenten die ik aan mocht trekken aan de NHL was Dr. Ben van Cranenburgh, neurowetenschapper, onder andere gespecialiseerd in neurofysiologisch en psychologisch aan- en afleergedrag. Zoek op Google: Stichting Iton, Schema's fysiologie, Dr. Ben van Cranenburgh. Van hem verschijnt binnenkort een nieuw boek over pijngedrag. Ben is tevens een begenadigd pianist en bas klarinettist.


Ill.1.Trompet en klarinet van Charly White


Ik heb zo’n twintig boeken geschreven over muziek, trompetspelen, ademhaling, hyperventilatie, pijn, muziektherapie, oefentherapie, acupunctuur en hersenletsel.Ook heb ik een eigen behandelmethode tegen pijn en bewegingsbeperking ontwikkeld, ’De Blockpoint Relock Methode’ (ISBN 90-352-1117-0), die het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapie destijds als de beste op het gebied van pijnbestrijding en bewegingsbeperking beschouwde. De methode is bovendien door de Duitse overheid in haar scholingsbulletin ‘Ambt und Arbeit’ erkend als postacademische cursus voor artsen en fysiotherapeuten, etc.

Deze methode heb ik onderwezen in vier Europese landen en aan Canadese manueel therapeuten, waardoor ik ook de gelegenheid kreeg allerlei Europese topblazers te ontmoeten en Brassclinics te geven (zie het hoofdstuk Clinics).

Destijds werd ik door Jean Pierre Mathez van Brass Bulletin (BB) ‘Doctor Embouchure’ genoemd, naar aanleiding van een aantal artikelen van mij die in BB verschenen. Hij had een helderziende gave, want ik werk nu aan mijn professionele doctoraatsdissertatie in de musicologie: “L’Embouchure c’est l’Enbouchure aussi”.

Deze site is een beknopte en begrijpelijke afspiegeling daarvan.

Zie ook hoofdstukken 35 en 56: Noiseless Buzz/Push & Press


2.1 Mijn werk