26 - Brass artists
Hoofdstuk 26 - Paragraaf 1
26. Brass artists

26.1 Fun4Tuba Quartet


Maurice André en Hans

Fun 4 Tuba is een professioneel bastuba~ ensemble opgericht op 5 juli 2009 door Eric Roelofsen, Bauke Kalma, Gerrit Huizenga en Hans Boschma. Allen afkomstig uit Leeuwarden.

Eric Roelofsen
Eric Roelofsen speelt o.a. in Di Gojim sinds 1993 en is ook en eigenlijk trombonist. Hij is ook dirigent van bigbands en korpsen. Studeerde in Groningen aan het Conservatorium af voor trombône en hafabradirectie. Meer op www.digojim.nl of eric@digojim.nl

Alle vier muzikanten spel en Eb bas maar natuurlijk ook alle andere bassoorten, Bb, C, etc. Soms wordt gebruikt gemaakt van een tenor tuba, baryton of euphonium om de discant partijen te benadrukken. Verder komen alle brass-instruments aan de orde zoals trompetten, waldhoorn, cornetten en piccolotrompetten.

Gerrit Huizenga
Gerrit Huizenga speelt o.a. In de jazz- en bluesband Breed Freed en voorts in diverse improvisatie projecten en poëzie.

Het repertoire is erg breed. Naast koralen van Bach, muziek van Sweelinck en Tsjaichowski beschikken we bv over 350 authentieke oude jazz nummers in de originele stemming en vaak ook met de oorspronkelijke tekst. Zodat we ook kunnen zingen met het kwartet en dan heten we FUNNY 4 VOICE natuurlijk.

Bauke Kalma
Bauke Kalma speelt o.m. in de Millennium Bigband van Joan Reinders op bastrombône en bastuba. Om zijn lippen te trainen speelt hij ook wel op een bugel.

Ook spelen we eigen materiaal, vaak grappig maar altijd virtuoos bedoeld. Variaties op Carnaval van Venetië maar bv ook op: Daar was laatst een meisje loos, die wou gaan varen, Roodborstje tikt tegen het raam, tik-tik-tik, Grootvaders Klok etc.

Hans Boschma
Hans Boschma speelt o.m. in zijn eigen The Horn Brassband. Zie ook op You Tube com. of op www.embouchure.nl. Op zijn 23e speelde hij barok-piccolotrompetconcerten voor EO TV Ars Musica met Piet Post.

Verder spelen we klassieke kwartetten die vaak worden gearrangeerd. Dat gebeurt door Willem Flisijn, trombonist, arrangeur en componist.

Een heel bijzonder aspect van Fun4Tuba zijn de clownsnummers. In interactie met het publiek worden clowneske acts opgevoerd dit vaak in combinatie met virtuoze nummers, in een clownskostuum gestoken.

   


Men kon ons inhuren voor bijzondere feestjes, muziekfestijnen, partys met een virtuoze, aparte en unieke groep bastubablazers concerten van muziekverenigingen ter opluistering congressen en muziekvergaderingen. Door personele wijzigingen bestaat dit prachtclubje niet meer.

contact&contract: Gerrit Huizenga
06-41078179
info@tubaljocht.nl


26.1 Fun4Tuba Quartet