19 - Blessures & klachten
Hoofdstuk 19 - Paragraaf 16
19. Blessures & klachten

19.16 Dr. K.H. Woldendorp

Dr. Kees Hein Woldendorp, is revalidatiearts, verbonden aan Lyndenstein Beetsterzwaag.Sinds 1998 heeft men daar een spreekuur voor musici in het algemeen. Een paar regels uit MPPA ,tijdschrift over: Medical Problems of Performing Artists uit Maart 2006 pag.17:

An outpatient clinic for the injured musician has existed at the Rehabilitation Centre in Friesland sinds 1998. Professional and amateur musicians with limitations in the musculo~skeletal apparatus can be referred to this centre. Het emailadres is: K.H.Woldendorp@revalidatie-friesland.nl.


Kees Hein Woldendorp, revalidatiearts van de Stichting Revalidatie Friesland, o.a. belast met het Muziek Spreekuur.Gespecialiseerd in pijn, spanning en ontspanning. Co-auteur van deze website. Vioolspelen in een folkband als hobby.


Kees Hein werkt als vrijwilliger mee voor de Stichting Sailing Brass. Hij redigeert de door Hans geschreven stukken op geheel eigen wijze. Deze SSB is in 1995 opgericht om met name hersengehandicapten actief te laten watersporten, later meer door muziek als therapie te gebruiken in hun revalidatie.Via slagwerk, zang en melodieinstrumenten. De grote man in Nederland op gebied van muziektherapie was Clemens Holthaus van het Sinaï~Centrum te Amersfoort, waar het vooral om psychische klachten ging. In Lyndenstein heeft men tegenwoordig het SMTA, Speech-Music Therapy for Aphasia.

____________________________________________________


CARRITWEN Traditionele Ierse Muziek

Al sinds de vorige eeuw verzorgt deze band uit het Noorden des Lands middagen en avonden vol levendige muziek afkomstig van het groene eiland, waaronder vlotte danstunes, ingetogen walsen en subtiele ballades. Carritwen is in de loop der jaren steeds verder gegroeid in het vertolken van de Ierse en Schotse traditionele muziek en beschikt nu over een sterke bezetting waarin alle uitingen van deze muziek goed tot hun recht komen.
Carritwen heeft al op allerlei gelegenheden opgetreden; van de opening van een galerie of een scoutingkamp, tot privéfeesten en festivals. lekker swingen of juist een subtiel ingetogen luisterprogramma...Overal ontstaat een sfeer zoals die ook in Ierland beleefd wordt, tijdens de traditionele 'sessies' in de pubs.

Een opmerking van publiek naar buiten komend van optreden Carritwen: "o jee, daar staat gewoon nog steeds dat bord van 'Groningen 15 km'; we zijn helemaal niet in Ierland..."

Rol Kees Hein: violist, gitaar, bouzouki, boudhran, zang en een hoop gekkigheid
Website Carritwen


19.16 Dr. K.H. Woldendorp