39 - Hulpmiddelen
Hoofdstuk 39 - Paragraaf 7
39. Hulpmiddelen

39.7 Music stand support

Voor kinderen die een zwaar instrument (nog) niet kun tillen.
Voor gehandicapten die maar één arm ter beschikking hebben.
Voor blazers met pijn in hoofd, nek, schouders en/of rug die daardoor moeite hebben met het heffen van het instrument en het vervolgens blazen erop.
Voor mensen (zoals ik) die zeer langdurig studeren.


Klik op het plaatje om te vergroten


Op deze tekening staat:
Een onthoofde muzieklessenaar waarop ik een dakgootbeugel heb gemonteerd met sterk isolatietape. Lassen kan ook . Kosten : tape en oude lessenaar uit de kast van de muziekvereniging of kringloopwinkel. De beugel kost 4 euro 95. In guldens omgerekend ( we moeten in de toekomst blijven geloven) een tientje.
En op de dakgootbeugel. heb ik een sponsmateriaal getekend zodat het een beetje vering toelaat en zodat het instrument niet beschadigd wordt.

De stand supporter is geschikt voor alle kleinkoper, uitgezonderd misschien de piccolotrompet.
De steun komt bij kleinkoper precies in het midden. Maar je kunt de lessenaar verschuiven naar voren of achteren. Dit is mede afhankelijk van het soort stoel waarop je zit.
Vanzelfsprekend is de stand support in hoogte verstelbaar zodat je zelfs staande kunt spelen vanaf de stand. Een vierdelige muzieklessenaar is daarom het meest gewenst.
Desgewenst kun je bovenste uitschuifstuk iets ombuigen naar gelang de stand van de trompet.

Het kleinkoper wordt in de beugel geplaatst maar voor de trombônes geldt dat de beker in de (grotere) beugel wordt geplaatst. Alle soorten trombônes passen erop.
Voor beide groepen instrumenten geldt dat je zelf de balans moet zoeken waarbij jouw normaal gebruikelijke hoofd-, mond- en kaakstand exact moet worden gehandhaafd.


39.7 Music stand support