3 - Lijst van clinics
Hoofdstuk 3 - Paragraaf 4
3. Lijst van clinics

3.4 DLB

De drukgestuurde luchtstroombeheersing (DLB).

Zowel tijdens de clinics als bij bijzondere analyses gaat het steeds om een uitgebreide controle van Em- en Enbouchure tijdens het spelen, en daarna om de ‘therapie/correctie’ van de drukgestuurde luchtstroombeheersing.
Alle samenhangende factoren worden één voor één (samen met de toehoorders) bestudeerd en beluisterd. Aan de hand van het geproduceerde geluid, de klank dus, stellen we stap voor stap vast wat het probleem kan zijn. De blazers leren om via het gehoor, dus al luisterend, de klank bij te stellen. Alle factoren komen aan de orde, van de voethouding, bekkenbodem, etc. tot en met de kruin.

Voor particulieren geldt dat men meestal via een huisarts of specialist schriftelijk naar mij doorverwezen kan worden. In Nederland ben ik de enige die dit doet en kan, waarbij de privéclinics/lessen door de verzekeraar worden betaald, mits u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Dat komt doordat ik een Big-erkend fysiotherapeut/specialist ben die er een aantal boeken over gepubliceerd heeft en wetenschappelijk MRI- en röntgenonderzoek heeft uitgevoerd samen met dr. Floris van Moppes, chef radioloog te Oranjeoord in Dokkum.


3.4 DLB