3 - Lijst van clinics
Hoofdstuk 3 - Paragraaf 12
3. Lijst van clinics

3.12 Tinitus

Subject: suizen in oor, tinitus

Ik zou beginnen met een veilige manuele therapie te weten namelijk Craniosacrale Therapie volgens Upledger, zoek bij jou in de buurt een erkende hoog opgeleide therapeut die dat doet.

Deze therapie houdt zich bezig met asymmetriestanden van de schedelbeenderen. Door deze symmetrie die kan ontstaan door doorgemaakte ziekten etc. ontstaat een storing in de oppomp-activiteit van het hersen- of ruggenmergsvocht : de liquor cerebrospinalis) die wordt bewerkstelligd in de plexus choridea, een soort zenuwknooppunt of conglomeraat die centraal in de midden van je hersen ligt ter hoogte van de slaapstreek.

Kijk meer eens op internet. Daar zou ik mee beginnen een paar keer, een keer of drie. Zoek zo'n craniosacraal therapeut (met diploma!) op en vraag hem naar zijn resultaten met dit soort aandoeningen, naam en toenaam. Heeft hij die niet, bel de volgende.

Met een reeks van handgrepen, heel zacht uitgevoerd, gaat hij proberen de eventuele scheefstanden van de schedelbeenderen n de kaken te herstellen.
Maar daarnaast kunnen myofasciale pijn met triggerpoints (zie hoofdstukken 29.4 en heel hoofdstuk 29) deze klachten veroorzaken, het is in feite een overprikkelde gehoorzenuw. Daarvoor moet deze therapeut als die daar kennis van heeft, deze triggerpoints opzoeken aan de schedel en dan vooral aan de slapen (grote kauwspier), onder/achter het jukbeen (de trompetspier) en verder alle triggerpoints, zoals je op de kaarten kunt zien kunnen dat er tientallen zijn.

Verder moet er naar het gebit worden gekeken. Hij/zij moet in de mond kijken en kijken of je ook amalgaanvullingen hebt. Zo ja, dan moet hij met een houten stokje zo dit als een dun potlood op die gebitselementen tikken omdat het daar ook vandaan kan komen. Amalgaanvullingen moeten eruit, het kwik kan namelijk lekken en dan kun je ziek worden en weer een extra stoornis van de schedelbeenderenpositie krijgen. Vooral de schedelbasis staat centraal in de behandeling. GEEN manuele therapie laten doen dat is na je 45e gevaarlijk vanwege de randwoekeringen aan de facetgewrichten van de halswervels en kun je zenuwen en bloedvaten beschadigen.

Wl moet hij/zij de trigger- en tenderpoints aan en onder het achterhoofd behandelen met shiatsu of acupressuur (niet door een weekendcursusamateur laten doen).

Print dit uit en breng dat ook onder aandacht van de CS therapeut maar ook aan artsen en specialisten. Die weten hier meestal niet zoveel van.


3.12 Tinitus