3 - Lijst van clinics
Hoofdstuk 3 - Paragraaf 2
3. Lijst van clinics

3.2 Bijzondere events


26 APRIL 2008:

WERELDRECORDPOGING BESPELEN VAN ALLE

BRASSINTRUMENTEN BINNEN 1 UUR!Al eerder heeft Hans Boschma een succesvolle poging gedaan om binnen ťťn uur 16 verschillende koperen blaasinstrumenten te bespelen. Dit van bas tot aan piccolo trompet. Deze poging vond plaats op zaterdag 19 januari 2008 bij Adams Muziekcentrale te Ittervoort. TV-Limburg, Wim Cremers van het TV-programma Blaosmeziek was erbij en maakte TV opnames die afgelopen woensdag 23 januari 2008 werden uitgezonden.

Op zaterdag 26 april 2008 wordt bij Adams Muziekcentrale de wereldrecordpoging nog eens dunnetjes overgedaan, maar nu onder toeziend oog van het Guiness Book of Records. Hans Boschma wordt tijdens deze recordpoging op 26 april begeleid door Brassband Merum en Trio Gimme Speed.

Uitzending Omrop Frysl‚n op januari 2008
Op woensdag 16 januari 2008 was Hans Boschma te zien in het
programma Hea! van Omrop Frysl‚n. In dit programma is te zien hoe Hans Boschma zich voorbereid op z'n wereldrecordpoging welke op 23 januari 2008 werd neergezet bij Adams te Ittervoort.

Andere bijzondere events uit het verleden:

  • Trumpet Guild Conference te Rotterdam in 1992, met de premiŤre van de poster Het Mondstuk, die samen met Maurice Andrť is ontwikkeld, met illustraties van o.a. Henk Rensink.
  • WASBE Conferentie in Kortrijk, samen met Jan Molenaar, voor de mondiale professionele dirigentenorganisatie.
  • Jeugdbrassband uit Wales, die op hun tournee door Nederland werd begeleid door James Shepard, die een proefschrift schreef over Embouchure.
  • Tientallen clinics voor Boosey & Hawkes/Besson, in Nederland maar ook in Duitsland, tijdens de Frankfurter Musik Messe. Maar ook in Best te Brabant voor Besson Ltd., samen met de sympathieke James Watson, tweede trompet van Philip Jones en later linkshandige dirigent van de Brighouse & Rastrick Brassband en Engels kampioen.
  • Voor Schenkelaars bij verschillende muziekverenigingen, o.a. in Surhuisterveen. Onder auspiciŽn van Brass Info van Jappie Dijkstra (EBU).
  • Voor Muziekcentrale Friesland bij verschillende verenigingen, zoals fanfare Wons.
  • Leger Des Heils: Brassband jeugd te Apeldoorn (4x).
  • Leger Des Heils: jeugdmuzikantenkamp Lunteren.
  • Frankfurt am Main (D): inloopclinic.
  • Bulle in Zwitserland, in het gebouw van Brass Bulletin, met Claudia Heidegger, fysiotherapeute en wereldkampioene skiŽn, voor een groep internationale fysiotherapeuten & muziekexperts.
3.2 Bijzondere events