14 - Improvisatie
Hoofdstuk 14 - Paragraaf 8
14. Improvisatie

14.8 De nihilo ad summum

Deze brass-opnames werden gemaakt in studio Sonoris.nl te Damwoude. Engineer: Pieter Stenekes.


Klik op het plaatje om te vergroten


Zoals ook bij de vorige opnames Tromba da Combattimento en Trumpets in Trance blinken ook de huidige weer uit door de diepgang die Pieter aan het specifieke brassgeluid geeft. Hoogwaardige zelfgemaakte geluidsprogrammatuur, naast "gouden oortjes" zijn hiervoor mede bepalend.


Klik op het plaatje om te vergroten


De basis van deze muziek, zeg maar: het orkest of de band op de achtergrond, is afkomstig van multimedia- en filmcomponist Renger Koning van Soundbase.nl, uit Groningen. Zijn website spreekt voor zich. Uitermate even creatieve als spectaculaire en inspirerende geluidseffecten maken het improviseren tot een weldaad.


Klik op het plaatje om te vergroten
Hans tijdens het schrijven van Koperblazen in de Praktijk


De titel van het hoofdstuk, "De Nihilo Cum Summum", geeft de door ons gevolgde werkwijze al aan: Je begint met helemaal niks en eindigt met een aantal topwerkstukjes, die naar wij hopen, vele muzikanten zal inspireren.Zoals ook Trumpets in Trance dat doet en deed.

   

YAMAHA Eb bastuba, ter beschikking gesteld voor opnames op 14.8. De Nihilo ad Summum de nummers sextus en 49.14 solobastuba improvisaties over Die Forelle van Schubert,van Embouchure.nl, door van der Glas muziekinstrumenten B.V. te Heerenveen.
Fenomenale bastuba. Ik vergelijk hem met gemak met de Sovereign, die ik zelf bezit. Voor details kun je me mailen op Embouchure@live.nlKlik op het plaatje om te vergroten


De gebruikte instrumenten tot nu toe zijn trompetten, bugel, French Horn, piccolotrompet waarbij aangetekend moet worden dat nog niet alle opnames, 6 stuks, pas in de week van 10-17 maart 2012 zullen worden geplaatst.

- Mono First Light Sonator Deze opname van Soundbase.nl/Renger Koning namen we als voorbeeld en uitgangspunt voor de overige nummers.

- 1. Mono impressio

- 2. Duo impressio

- 3. Trio impressio

- 4. Quattro impressio
(is opgenomen met de French Horn. De French Horn Hoyer is beschikbaar gesteld door van der Glas Muziekinstrumenten Heerenveen.)

- 5. Quinta impressio

- 6. Sixtus impressio

- 7. Septo impressio

______________________

- 8. Mono brasserije

- 9. Duo brasserije

- 10. Trio brasserije

- 11. Quinta brasserije

- 12. Sixtus brasserije

- 13. Septo brasserije

______________________

- 14. Mono partita

- 15. Duo partita

- 16. Trio partita

- 17. Quattro partita

- 18. Quinta partita

- 18. Sixtus partita

- 19. Septo partita

______________________

- 20. Mono Djezzy

- 21. Duo Djezzy

- 22. Trio Djezzy

- 23. Quattro Djezzy

- 24. Quinta Djezzy


14.8 De nihilo ad summum