14 - Improvisatie
Hoofdstuk 14 - Paragraaf 6
14. Improvisatie

14.6 Prof. Comments


Gerard van SchaikPiet Knarren: prof. trompetsolist en pedagoog, Limburg (Conservatorium Maastricht):
Onvoorstelbaar goed gespeeld. Verbaasd ben ik alweer over hem. Door het spel van Hans zullen vele professionals alleen al wakker worden geschud. Het lijkt zo simpel allemaal, het spuit eruit. Prachtige melodielijnen, op alle instrumenten trouwens. En ook door de achterliggende wetenschappelijk opgebouwde methodiek. Om te leren improviseren. Verrassend is het om in het blaasonderwijs de toetsen, in dit geval de synthesizer, erbij te betrekken om het muzikale geheugen een fikse steun in de rug te geven. En de blazer op ideeën te brengen, die niet spontaan uit de hersenen komen, maar hierdoor wel worden opgewekt. Ontplooien van de creactiviteit, dat is wat Hans doet. Gelukkig dat Hans ook een halve Limburger is. Uit Treebeek zelfs.

__________________________________________________________________________

Frank van der Poel:

"Ha Hans,

Leuk je nog eens te spreken via deze, zij het wat onpersoonlijke, weg.

Ik heb je website nog eens gecheckt en ziet er echt zeer professioneel uit. En zoals ik gezien en beluisterd heb ben je op diverse instrumenten nog altijd “On Top of the World”, schitterend!!!

Groeten Frank"


Bassist Bertus van Aalst
Hertogstraat 2a
4714 BZ Sprundel
mob +31(0)6-40173158
tel +31(0)165-387280
info@frankvanderpoelmusic.nl
http://www.frankvanderpoelmusic.nl.

__________________________________________________________________________

Gerard van Schaik : trompetsolist , Utrecht. Pedagoog en dirigent van 4 orkesten. Studeerde bij Ben Zaal en Frits Damrow
Ik sluit mij bij de visie van collega Piet graag aan. Wat een originaliteit en fris geluid in muziekonderwijzend Nederland. Niks imiteren, gewoon zelf bedacht op basis van talloze wetenschappelijke onderzoekingen. Volledig afstappen van platgetreden en afstompende muziekonderwijsmethoden, die gestoeld zijn op de commercie: boekjes , cd-tjes. Op deze wijze worden wij nu inderdaad wakker geschud om zelf veel actiever mee te denken bij de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten. Ik begin direct te werken met dit systeem , naast de gangbare en bruikbare methodes zoals van James Stamp en Ralph Quinque. Ook de beide PDF boekjes van Hans die je van de 500 pagina’s tellende (!!!)site kunt downloaden, op de homepage, zetten je aan het denken : Socratesmethode en Leren spelen op Koperen blaasinstrumenten.

__________________________________________________________________________

Jaume Rosset i Llobet


"Hans:

great performances and great pieces.

Congratulations,

Jaume Rosset i Llobet"


14.6 Prof. Comments